'Defour bestraft na winst tegen KV Kortrijk, coach van Malinwa krijgt schorsing'

'Defour bestraft na winst tegen KV Kortrijk, coach van Malinwa krijgt schorsing'

24 januari - 18:30
3

KV Mechelen moet het twee wedstrijden stellen zonder zijn hoofdtrainer Steven Defour. De hoofdtrainer ging na de gewonnen wedstrijd verhaal halen en porde hierbij schijnbaar scheidsrechter Arthur Denil op de borst. Dat levert hem nu een schorsing op.

Uiteindelijk is het nog steeds niet duidelijk of de scheidsrechter daadwerkelijk werd aangeraakt. Toch was deze handeling voldoende voor scheidsrechter Denil om aan Defour de rode kaart te presenteren.

Op de blaren zitten
Hierdoor moet Mechelen het nu twee wedstrijden stellen zonder zijn hoofdtrainer. Defour had al een schorsing aan zijn broek hangen van een wedstrijd met drie wedstrijden uitstel erbovenop. Dit laatste incident zorgt ervoor dat de hoofdtrainer flink op de blaren mag zitten. Hij is nu twee wedstrijden geschorst en daarbovenop komt een boete van 2.500 euro.

Defour legde op de zitting uit dat hij gefrustreerd was over enkele beslissingen van Denil, hij vond dat de scheidsrechter inconsequent floot. Toch gaf hij zelfbewust aan dat hij verkeerd was omgegaan met zijn frustraties, maar hij ontkende Denil aangeraakt te hebben, zo meldt Sporza.

De eerste wedstrijd die Defour mist is de uitwedstrijd tegen KVC Westerlo. De tweede wedstrijd is de heenwedstrijd in de halve finale van de Croky Cup tegen SV Zulte Waregem.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie