Watanabe laat zich uit over Genk-sterkhouder: Onuachu is geen slimme spits

Watanabe laat zich uit over Genk-sterkhouder: "Onuachu is geen slimme spits"

24 januari - 17:30
33

Tsuyoshi Watanabe is niet onder de indruk van het voetbalgogme van Paul Onuachu en eigenlijk van de hele Jupiler Pro League. Volgens de verdediger van KV Kortrijk beschikt de Japanse competitie over slimmere en meer technische spelers.

Watanabe werd gevraagd naar het verschil tussen het Japanse en het Belgische voetbal. Hij nam zelf topscorer Onuachu als voorbeeld. "Neem nu de match tegen Genk. Ik stond toen tegen Onuachu. Een goede speler, maar het is geen slimme spits. Hij gebruikt enkel zijn lichaam en ik wist veel kopduels van hem te winnen", zo vertelde hij aan Het Nieuwsblad.

Watanabe vertelde verder over het verschil tussen de Jupiler Pro League en de Japanse competitie.  ”De Belgische competitie? Nee, dat was voor mij onbekend. Nu kan ik ze wel vergelijken met de Japanse competitie. Die beschikt over slimmere en meer technische spelers dan de Belgische. Hier worden veel duels uitgevochten tussen grote jongens.”

Toch had de 25-jarige Japanse centrale verdediger ook nog een compliment uit te delen. "Felipe Avenatti was de beste spits tegen wie ik ooit moest verdedigen. Vorig jaar in het duel tegen Beerschot maakte hij het ons knap lastig en scoorde hij eenmaal. Avenatti is groot, maar hij heeft veel techniek en dat maakt het juist moeilijk voor een verdediger."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie