'Voormalige Club Brugge-speler Vandenlannoite riskeert 8 maanden cel na ruzie'

'Voormalige Club Brugge-speler Vandenlannoite riskeert 8 maanden cel na ruzie'

24 januari - 15:16
5

Voormalig profvoetballer en Club Brugge-speler Jason Vandelannoite (36) riskeert acht maanden cel na een vechtpartij in een café in Brugge. De Brugse rechtbank moet daar binnenkort een beslissing over nemen.

Eind december 2021 kwam het in een café in Brugge tot een schermutseling met een andere caféganger. Het parket deelt mee dat Vandelannoite slagen uitdeelde aan het slachtoffer, die een neus- en oogkasbreuk had opgelopen.

"Zijn reactie was compleet buiten proportie", citeert Het Laatste Nieuws procureur Fauve Nowé. Vandelannoite was niet aanwezig op het proces, maar zou na camerabeelden wel bekend hebben. De voormalige verdediger riskeert na een recente veroordeling, waar hij voor opzettelijke slagen en verwondingen vier maanden cel voor kreeg, nu een extra straf. Op 28 februari volgt het vonnis.

De 36-jarige ex-voetballer brak in het seizoen 2005-2006 als jonge verdediger door bij Club Brugge en werd zelfs één keer opgeroepen voor de Rode Duivels. Hij wist zich echter niet helemaal door te zetten en belandde na periodes in Turkije, Malta en Roemenië in 2014 in de lagere regionen van het Belgische voetbal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie