Henry lyrisch over 'genie' Ten Hag: 'Ik heb hem aanbevolen bij Barcelona'

Henry lyrisch over 'genie' Ten Hag: 'Ik heb hem aanbevolen bij Barcelona'

24 januari - 21:40
1

Thierry Henry onthult dat hij Erik ten Hag heeft aanbevolen bij zijn oude club FC Barcelona. Hoewel 'zijn' Arsenal zondag te sterk was voor Manchester United, is de Fransman vol lof over het werk van de Nederlandse manager.

Ondanks de 3-2 zege van Arsenal komt Henry loftuitingen tekort voor Ten Hag. "Jongens, United ziet er heel anders uit onder Ten Hag", stelt de voormalig topaanvaller bij CBS Sports. "Om eerlijk te zijn ben ik een groot fan van Ten Hag, ik hou erg van zijn werkwijze. Hij is de trainer die ik heb aanbevolen bij Laporta, nadat Koeman werd ontslagen bij Barça. Hij is een genie."

Dat bleek volgens Henry wel uit de Premier League-topper van zondag. "We zagen een team dat al drie jaar in ontwikkeling is tegen een team dat zes maanden in ontwikkeling is. Het was ook een team dat één week rust heeft gehad (Arsenal) tegen een team met twee dagen rust, maar United hield toch gelijke tred. Dat vond ik verrassend."

"Ik had verwacht dat Arsenal zou domineren en United achterover zou leunen, maar ik had het verkeerd", vervolgt Henry. "United had eigenlijk de controle over de bal in de eerste helft. Geef Ten Hag nog een jaar en steun hem op de transfermarkt, dan is United a force to reckon with, een ploeg om rekening mee te houden. Niets ten nadele van Sir Alex Ferguson, maar als Ten Hag het op orde krijgt, dan zullen ze aantrekkelijker voetbal spelen dan onder Ferguson."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie