'Everton gaat vol voor Argentijn Bielsa als vervanger van ontslagen Lampard'

'Everton gaat vol voor Argentijn Bielsa als vervanger van ontslagen Lampard'

24-01-2023 09:15
1

Marcelo Bielsa is de topkandidaat om de nieuwe manager van Everton te worden. De Argentijnse coach moet Frank Lampard opvolgen, meldt Sky Sports.

Volgens de Britse omroep voerde Bielsa reeds de eerste gesprekken met de Everton-leiding. Hij zou ervoor open staan om aan de slag te gaan op Goodison Park. De 67-jarige oefenmeester zit zonder club na zijn vertrek bij Leeds United in februari vorig jaar.

Bij Leeds stond Bielsa vier jaar aan het roer en genoot hij de nodige populariteit, omdat hij de club wist terug te loodsen naar de Premier League. Onder meer collega's als Pep Guardiola en Mauricio Pochettino prezen hem in het verleden om zijn vakmanschap. Hoewel Bielsa de beste papieren heeft om Lampard op te volgen, staan volgens Engelse media ook Sean Dyche, Nuno Espirito Santo en clubicoon Wayne Rooney op de shortlist.

Lampard werd maandag ontslagen vanwege de teleurstellende resultaten. Everton staat slechts negentiende in de Premier League en voert een verbeten strijd tegen degradatie. The Times meldt dat de oud-speler van Chelsea kort voor zijn vertrek nog betrokken was bij 'een confrontatie in de kleedkamer'. Hij zou het aan de stok hebben gekregen met enkele van zijn spelers. Naar aanleiding van het incident moest Abdoulaye Doucoure apart trainen. Hij ontbrak bovendien in de wedstrijdselectie voor het duel bij West Ham United (2-0 verlies).

The Toffees presenteren Arnaut Danjuma naar verwachting spoedig als nieuwe aanwinst. De Nederlandse aanvaller wordt gehuurd van Villarreal. Hij gaat vermoedelijk dus samenwerken met Bielsa en wordt dan ploeggenoot van Amadou Onana.