UPDATE: 'Parys en STVV zitten woensdag samen rond de online tafel'

UPDATE: 'Parys en STVV zitten woensdag samen rond de online tafel'

24 januari - 09:00 Laatste update: 23:40
17

De discussies om de rode kaart van Aboubakary Koita tijdens de match tussen STVV en KAA Gent zijn nog altijd gaande. De Kanaries stuurden inmiddels een open brief naar de Pro League en het Referee Department. Pro League-CEO Lorin Parys wil nu een gesprek met STVV organiseren.

"We erkennen het belang van een goede arbitrage en zijn daarover ook in gesprek met de KBVB", vertelde Lorin Parys aan Het Belang van Limburg na de open brief. "Zoals je weet staat de KBVB in voor de arbiters. We zullen ook een gesprek organiseren tussen de KBVB en STVV waarin de specifieke bezorgdheden uit de brief kunnen worden besproken", zei Parys vervolgens.

"We hebben hierover nog geen contact gehad, maar we kijken er wel naar uit om dit op een constructieve manier aan te vatten", aldus Parys die open staat om een zo goed mogelijke oplossing voor alle partijen te vinden.

Geen extra schorsing
STVV verloor afgelopen zondag met 0-3 van KAA Gent in de Jupiler Pro League na een vroege rode kaart van Koita. Koita kreeg geen extra straf na zijn rode kaart. 

Update: Woensdagmiddag om half twee zal de meeting tussen STVV en Loris Parys plaatsvinden. Het zal om een online gebeuren gaan. Dat meldt Het Belang van Limburg

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie