UPDATE: 'Nieuwe strijd tussen Arsenal en Chelsea, met als inzet Onana'

UPDATE: 'Nieuwe strijd tussen Arsenal en Chelsea, met als inzet Onana'

23 januari - 22:00 Laatste update: 24 januari - 14:00
22

Amper een half jaar na zijn komst bij Everton FC kan Amadou Onana alweer verhuizen. De Rode Duivel staat op de verlanglijst van Chelsea FC. De 21-jarige middenvelder heeft indruk gemaakt in zijn eerste vijf maanden in de Premier League.

Everton strijdt nu tegen degradatie en ontsloeg hoofdtrainer Frank Lampard als gevolg daarvan. Lampard was degene die Onana overtuigde om naar Everton te komen. "Ik had meteen een goed gevoel bij hem", zo vertelde Onana aan Het Laatste Nieuws. Onder Lampard wist Onana ook te overtuigen en zich in de kijker te spelen van Chelsea.

Volgens Het Laatste Nieuws overweegt Chelsea om Onana nu al te kopen en hem vervolgens op huurbasis weer bij Everton te stallen. The Toffees lijken echter niet van plan om ook in te gaan op die deal. Chelsea heeft dit seizoen al 460 miljoen euro uitgegeven aan onder andere Benoît Badiashile, Kalidou Koulibaly, Wesley Fofana, Raheem Sterling en Mykhaylo Mudryk.

De 21-jarige Onana kwam dit seizoen tot dusver twintig keer uit voor Everton. Daarin was hij goed voor één doelpunt en één assist. Bij The Toffees heeft hij nog een contract tot medio 2027.

Update: Arsenal wilde Mykhaylo Mudryk strikken, maar Chelsea ging met hem aan de haal. Nu hebben de twee Engelse topclubs opnieuw hetzelfde target, want naast Chelsea denkt nu ook Arsenal aan Onana. Dat meldt onder meer de Evening Standard. Ook Declan Rice van West Ham is in beeld bij Arsenal.