'Chelsea onderhandelt over 'man van 120 miljoen' met Club Brugge-rivaal Benfica'

'Chelsea onderhandelt over 'man van 120 miljoen' met Club Brugge-rivaal Benfica'

23-01-2023 14:05
11

Chelsea keert terug bij Benfica om te onderhandelen over een transfer van Enzo Fernández. Eerder deze maand werden de aanbiedingen van The Blues naar de prullenbak verwezen. De Champions League-tegenstander van Club Brugge kan daardoor een belangrijke pion kwijtraken. 

Chelsea gaat een nieuwe poging doen om Fernández los te weken, meldt het Portugese Record. De 22-jarige Argentijnse middenvelder heeft een ontsnappingsclausule van 120 miljoen euro in zijn contract. De Londense club probeerde Fernández in een eerdere poging via een ruildeal met onder meer Hakim Ziyech plus negentig miljoen euro naar Stamford Bridge te halen, maar Benfica bleef wijzen naar de clausule.

Naar verluidt bereidt Chelsea 'een nieuwe inval' voor. Eigenaar Todd Boehly weet dat hij 106 miljoen pond, omgerekend 120 miljoen euro, moet neerleggen en overweegt het te doen. De club is naar verluidt van mening dat de komst van een middenvelder in januari een must is. Volgens Record wordt deze week cruciaal in een mogelijke doorbraak. 

Fernández kan de zevende winterversterking worden voor Chelsea, dat deze maand al bijna tweehonderd miljoen euro uitgaf aan versterkingen. Manager Graham Potter zag eerder al David Datro Fofana, Andrey Santos, João Félix, Benoît Badiashile, Mykhaylo Mudryk en Noni Madueke komen.

Op 15 februari treffen Club Brugge en Benfica elkaar in de eerste wedstrijd van de achtste finale van de Champions League. De terugwedstrijd wordt op 7 maart gespeeld in Portugal.