KAA Gent profiteert optimaal van bizarre rode kaart en puntenverlies Club Brugge

22-01-2023 22:52
22

KAA Gent staat nu ook in de top vier. De Buffalo's profiteren optimaal van het puntenverlies van Club Brugge en deden hun job tegen STVV. Er werd, mede dankzij een discutabele rode kaart, met 0-3 gewonnen.

Na het gelijkspel van Club Brugge kon KAA Gent een uitstekende zaak doen bij winst tegen STVV. De eerste kansen waren ook voor de Buffalo's, maar op een doelpunt bleef het wachten. Iets na het kwartier kregen de bezoekers echter flink wat hulp van scheidsrechter Nathan Verboomen en de VAR.

Na een dribbel van Aboubakary Koita raakt de aanvaller ongelukkig het been van Hong, die meteen naar de grond ging. Geel voor Koita, al vond de VAR het een rode kaart. De aanvaller moest van het veld en STVV stond nog 75 minuten met z'n tienen.

En die rode kaart hielp KAA Gent ook een flink stuk vooruit. De uitsluiting van Koita deed de bezoekers deugd en Salah opende de debatten na een half uur voetballen. De lefgozer wist een afvallende bal goed op te vangen en trapte het leer knap voorbij Schmidt. Op slag van rust verdubbelde Hugo Cuypers de score nog.

KAA Gent had na de eerste helft de schaapjes al op het droge en hoefde dus niet echt meer door te zetten om de overwinning te boeken. Het wist de score in minuut 55 zelfs nog verder uit te diepen via Cuypers. Boeken toe voor STVV, dat na het openingsdoelpunt amper een voet naast Gent wist te zetten.

Van een wedstrijd was er daarna amper nog sprake. Gent tikte de bal gezellig rond, voor STVV hoefde het niet meer. Het bleef dan ook 0-3.