Stoeykens na Seraing - Anderlecht: Problemen nu opgelost? Dat zou ik niet zeggen

Stoeykens na Seraing - Anderlecht: "Problemen nu opgelost? Dat zou ik niet zeggen"

22-01-2023 18:20
2

RSC Anderlecht trok met bibberende knieën richting de vrieskou in Seraing. Gezien de malaise bij paars-wit een echte must-win wedstrijd. Een kwartier voor het einde kon Mario stroeykens de verlossende treffer binnentikken. 

De supportersclub van Anderlecht vierde in moeilijke omstandigheden haar twintigste verjaardag. Of die verjaardag ook zou uitmonden in een feest moest op het veld blijken. Stroeykens kon met zijn doelpunt toch voor een cadeau zorgen. De jonge aanvaller sprak met Eleven Sports na afloop van de partij. 

Stroeykens getuigt over een moeilijke wedstrijd. “We hadden het soms lastig om de juiste pass of het schot te maken, maar uiteindelijk hebben we wel verdiend gewonnen”, klinkt het bij Stroeykens. Het jonge talent van Anderlecht voelde dat hij in het begin van de partij maar moeilijk aan de bal geraakte. Na de wissel van Raman kroop Stroeykens iets centraler. “Ik ben van nature eerder een centrale speler, maar ik voel me goed op beide posities.”

Hoe dan ook zijn de drie punten voor Anderlecht momenteel het belangrijkste. Dat gelooft ook Stroeykens. “Dit was erg belangrijk, we wisten het voor de wedstrijd ook… Het was geen makkelijk wedstrijd door alle omstandigheden maar we hebben voor de wedstrijd gezegd dat we gewoon ons spel moesten spelen.” Stroeykens gelooft verder dat deze overwinning dan ook niet alle problemen wegneemt. "De problemen opgelost? dat zou ik niet zeggen, we kijken wedstrijd per wedstrijd.”