Engels maakt meteen indruk bij debuut voor Augsburg, assist tegen Dortmund

22-01-2023 17:32
2

Arne Engels heeft bij zijn debuut voor Augsburg FC meteen indruk weten te maken. Het jeugdproduct van Club Brugge kreeg een basisplek tegen Borussia Dortmund en was meteen goed voor een assist. Dat bleek echter niet goed genoeg voor puntengewin: 4-3.

De negentienjarige middenvelder speelde geen enkele minuut voor het A-elftal van Club Brugge, maar kreeg van Bundesliga-club Augsburg wel meteen een basisplek. Hij moest zich tonen tegen Borussia Dortmund en wist ook te overtuigen.

Engels, die in het centrum op het middenveld werd gezet, zag Dortmund (met Thorgan Hazard op de bank) na een half uur voetballen op voorsprong komen via Jude Bellingham. Tien minuten later wist Maier echter voor de gelijkmaker te zorgen.

In de laatste vijf minuten van de eerste helft kregen we een spektakel, waarin Dortmund via Nico Schlotterbeck weer op voorsprong kwam, maar al snel weer een tegentreffer moest slikken. Na een knappe actie bediende Engels ploegmaat Demirovic die in het slot van de eerste helft voor de 2-2 zorgde.

In de tweede helft nam Dortmund helemaal het voortouw en ging het vol voor die derde treffer. Het was stevig zwoegen voor Engels en zijn ploegmaats, die er alles aan deden om toch dat ene puntje te sprokkelen.

Dat puntje kreeg Augsburg dan toch niet. Een kwartier voor tijd schonk invaller Bynoe Gittens de thuisploeg dan toch een doelpunt. Niet naar de zin van Engels, die met een pre-assist Augsburg opnieuw hielp aan de gelijkmaker.

Lang kon Augsburg daar niet van genieten. Twaalf minuten voor tijd deed een invaller het opnieuw voor Dortmund en was het Reyna die de 4-3 eindstand op het scorebord zette.