RSC Anderlecht komt met de schrik vrij en raakt nipt voorbij rode lantaarn Seraing

RSC Anderlecht komt met de schrik vrij en raakt nipt voorbij rode lantaarn Seraing

22 januari - 17:51
66

RSC Anderlecht heeft er stevig voor mogen zwoegen, maar is er zondag toch in geslaagd om de drie punten te pakken. Na een nerveuze bedoening in Luik haalden de Brusselaars het met 0-1van RFC Seraing.

Na de mindere resultaten de voorbije weken moest RSC Anderlecht absoluut de drie punten pakken om het degradatiespook kwijt te spelen. Coach Brian Riemer rekende daarvoor onder andere op nieuweling Anders Dreyer, die voor doelpunten moest zorgen.

De Brusselaars hadden het echter moeilijk in Luik en moesten de eerste minuten vooral achter de bal hollen. De eerste kans was echter toch voor paars-wit. Benito Raman stond plots oog in oog met Dietsch, maar kreeg de bal niet voorbij de doelman.

Anderlecht wist het evenwicht uiteindelijk toch te herstellen, zonder ook echt gevaar te creëren. Ook Seraing kreeg nog een goede kans op de openingstreffer, maar Bart Verbruggen hield de Brusselaars in de wedstrijd.

Anderlecht begon met goede intenties aan die tweed helft en zocht nadrukkelijk naar dat openingsdoelpunt. Een bedrijvige Raman en Stroeykens zorgden voor gevaar, al bleef het wachten op die treffer.

Voor Seraing werd het stilaan overleven om toch nog een belangrijk puntje te sprokkelen. Het wist de bal niet meer in de ploeg te houden en had het moeilijk om Anderlecht van eigen doel te houden. Ook Anderlecht bleef maar zoeken naar die ene opening en vond die een kwartier voor tijd dan toch. Vanuit het niets wist Mario Stroeykens er 0-1 van te maken.

Dat ene doelpunt bleek, ondanks enkele pogingen van Seraing, toch genoeg om de drie punten te sprokkelen. Het bleef 0-1.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie