Feyenoord en Ajax vinden geen winnaar in spannende Klassieker

Feyenoord en Ajax vinden geen winnaar in spannende Klassieker

22 januari - 16:55
6

Feyenoord en Ajax hebben elkaar in evenwicht gehouden in een interessante Klassieker. De Rotterdammers waren heer en meester in de eerste helft, maar Ajax wist in de tweede helft toch nog langszij te komen. Aan het eind van de streep heeft Feyenoord meer aan een punt dan Ajax: de thuisploeg blijft de koploper van de Eredivisie, terwijl Ajax afzakt naar de vijfde plek.

Feyenoord begon erg sterk aan de wedstrijd. De formatie van Arne Slot wist Ajax goed onder druk te zetten, waardoor de zwaktes van de bezoekers maar weer eens aan het licht kwamen. Net toen Ajax zich iets meer bij het doel van Feyenoord begon te melden, viel de 1-0 voor de Stadionclub. Na balverlies van uitgerekend Steven Berghuis besloot Igor Paixão het van grote afstand te proberen. De Braziliaan schoot vanaf een meter of twintig geweldig raak.

In het restant van de eerste helft golfde het spel nog op en neer, maar het bleef 1-0. Ajax-trainer Alfred Schreuder besloot in de rust in te grijpen door Steven Bergwijn binnen de lijnen te sturen. De aanvaller maakte geen ongelofelijk fitte indruk, maar het aanvalsspel van Ajax werd met zijn aanwezigheid wel wat beter. Toch hoefde Justin Bijlow nog niet te vrezen voor de Amsterdammers, tot de laatste twintig minuten van de wedstrijd aanbraken.

Ajax schiet toch raak
Eerst kreeg Kudus al een grote kans, maar de bal kon nog voor de lijn weggewerkt worden. Eén minuut later was het echter alsnog raak: Davy Klaassen stuurde een kopbal richting het doel van Feyenoord. Op de lijn gaf Mats Wieffer op ongelukkige wijze het laatste zetje: 1-1. De gelijkmaker deed de wedstrijd goed, want zowel Feyenoord als Ajax ging nog vol op jacht naar de winnende treffer.

Het zorgde nog voor kansjes aan beide kanten, maar de 1-1 stand bleef op het scorebord staan. Gezien het spelbeeld zal vooral Feyenoord niet helemaal tevreden zijn met een gelijkspel. Desondanks staat de ploeg nog steeds eerste in de Eredivisie, al kan AZ het gat verkleinen tot twee punten. Ajax zakt nu af naar een zeer teleurstellende vijfde plek. Het gat met aartsrivaal Feyenoord blijft echter vijf punten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie