Klinisch Antwerp toont zich bijzonder efficiënt en maakt komaf met Standard

22-01-2023 15:20
10

Aan efficiëntie geen gebrek bij Royal Antwerp FC. In de partij tegen Standard miste het in de eerste helft amper een kans en wist het ook drie keer te scoren. Het haalde het uiteindelijk met 4-1 van de Rouches.

Royal Antwerp begon als een speer aan de partij en gaf Standard geen ruimte om tot voetballen te komen. Dat resulteerde al vroeg in enkele kansjes én een doelpunt. Met een goede voorzet bereikte Jelle Bataille spits Vincent Janssen, die er na nog geen acht minuten voetballen al 1-0 van maakte.

Feest op de Bosuil, Standard leek onder de indruk. Het had het aanvankelijk moeilijk om tot goed voetbal te komen, maar wist zich halfweg de eerste helft toch terug in de partij te knokken en enkele kansen bij elkaar te voetballen. Intussen loerde Antwerp vooral op de counter en een geschikt moment om een tweede te scoren.

Met succes. Na uitglijden van Canak profiteerde men iets voor het half uur optimaal bij Antwerp en gaf Muja de Rouches een pijnlijke klap: 2-0. Een doodsteek bleek het echter niet. Standard wist zich toch weer te tonen en net voor rust na een goede vrije trap een aansluitingstreffer te scoren. Een comeback van Standard? Niet dus. Het kon niet profiteren van de aansluitingstreffer en zag Bokadi met een eigen doelpunt The Great Old weer op twee doelpunten voorsprong komen.

Standard begon met veel goede intenties aan die tweede helft en hoopte snel een tweede treffer te scoren. Het kreeg echter al snel een domper te verwerken en zag Gojko Cimirot na zeven minuten voetballen met een rode kaart naar de kant worden gestuurd.

Voor Standard bleek het de klap teveel. Het probeerde wel tot kansen te komen, maar had het moeilijk om The Great Old nog echt in de problemen te brengen. De beste kansen waren uiteindelijk zelfs nog voor de thuisploeg, met onder andere Bataille die de paal trof. Een doelpunt viel er nog in het slot, met Janssen die met zijn tweede van de namiddag de 4-1 eindstand op het scorebord plaatste.