Anderlecht-jonkie hoopt op doorbraak bij paars-wit: Een kinderdroom die uitkomt

Anderlecht-jonkie hoopt op doorbraak bij paars-wit: "Een kinderdroom die uitkomt"

24 januari - 15:31
13

RSC Anderlecht deed de voorbije jaren meermaals een beroep op enkele jonkies en zag hen ook doorbreken. Voor de 21-jarige Loïc Masscho blijft het debuut bij de A-ploeg voorlopig uit, maar de rechtsachter blijft dromen van een doorbraak bij de Brusselaars.

Masscho doorliep als jong voetballertje de jeugdrangen van KAA Gent, maar besloot vijf jaar geleden om richting Anderlecht te verhuizen. "Toen Anderlecht vijf jaar geleden aanklopte, twijfelde ik geen seconde. Ik was meteen gecharmeerd door het Purple Talents-project, waarbij ik voetbal en studies kon combineren", zegt Masscho in Het Nieuwsblad.

De verdediger volgt momenteel ook een master handelsingenieur aan de Gentse universiteit, maar droomt nog steeds van een doorbraak als profvoetballer. "Mijn grote droom is doorbreken bij Anderlecht, dat zou een kinderdroom zijn die in vervulling gaat. Op langere termijn zou ik weleens in Engeland, Spanje of Italië aan de slag willen. Real Madrid en Manchester United zijn na Anderlecht mijn favoriete clubs. Het Engels ben ik alvast machtig", aldus Masscho.

De verdediger komt momenteel uit voor de RSCA Futures en heeft nog een contract tot medio 2023 bij de Brusselaars. Hij speelde dit seizoen zestien keer voor de jonkies van Anderlecht en was daarin goed voor één assist.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie