Gerrard geduldig met Gakpo: Wacht nog op een flits zoals Mudryk

Gerrard geduldig met Gakpo: "Wacht nog op een flits zoals Mudryk"

22-01-2023 12:44
4

Cody Gakpo kan nog geen potten breken in het shirt van Liverpool, maar clublegende Steven Gerrard neemt het voor hem op. De fans van The Reds moeten geduldig zijn met de Oranje-international, zo luidt de oproep.

Liverpool betaalde vijftig miljoen euro aan PSV, waardoor de verwachtingen op Anfield hooggespannen zijn. In de Premier League-topper tegen Chelsea (0-0) was Gakpo echter redelijk onzichtbaar. Gerrard snapt de kritiek, maar predikt geduld.

"Ik denk dat Gakpo zijn draai nog moet vinden, maar ik wacht nog op een optreden of een flits van het niveau dat Mykhailo Mudryk liet zien", zegt de voormalig middenvelder bij BT Sport. De Oekraïner, voor wie Chelsea honderd miljoen betaalde, bleek geen last van plankenkoorts te hebben na zijn invalbeurt zaterdag.

Gerrard behoudt desondanks ook het vertrouwen in Gakpo. "Ik heb genoeg van hem gezien tijdens het WK en bij PSV om te weten dat hij een talent is. Maar ik denk niet dat hij op zijn natuurlijke positie speelt als nummer negen. Ik zie hem meer als een vleugelspits. Hij probeerde het en hij werkte, maar er moet gewoon iets meer geduld zijn en dan zal het goedkomen met hem."