Carrasco en Atlético kunnen vieren, Newcastle raakt niet voorbij Crystal Palace

Carrasco en Atlético kunnen vieren, Newcastle raakt niet voorbij Crystal Palace

21-01-2023 20:25 Laatste update: 20:27
1

Atlético Madrid heeft in eigen huis een eenvoudige zege op Real Valladolid geboekt. Newcastle United loopt in navolging van Manchester United in het mes bij Crystal Palace. 

Atlético Madrid - Real Valladolid 3-0
Met Yannick Carrasco begon Atlético sterk tegen de nummer zeventien van La Liga. Álvaro Morata zette de thuisploeg na een fraaie kapbeweging binnen twintig minuten op voorsprong. Antoine Griezmann verdubbelde krap vijf minuten later met een handige voetbeweging de marge. Nog binnen het halfuur gooide Mario Hermoso de wedstrijd in het slot.

Tien minuten in de tweede helft kreeg Carrasco de kans om zich te tonen, maar wist hij zich niet te onderscheiden met een doelpunt of assist. Ook vierde Memphis Depay zijn debuut voor de Madrilenen.

Crystal Palace - Newcastle United 0-0
Nadat Palace eerder deze week United in eigen huis op een gelijkspel wist te houden, is het Newcastle ook niet gelukt om drie punten mee te nemen van Selhurst Park. Hoewel The Magpies de bovenliggende partij waren in Londen, lukte het de ploeg niet om het veldoverwicht uit te drukken in doelpunten.

United kan zondag profiteren van de misstap van Newcastle. De ploeg uit Manchester neemt het in het Emirates Stadium op tegen koploper Arsenal.

Salernitana - SSC Napoli 0-2
Napoli heeft zich gerevancheerd van de bekeruitschakeling eerder deze week. De koploper van de Serie A verloor na strafschoppen van Cremonese, maar weet zaterdag weer wat winnen is. Giovanni Di Lorenzo en Victor Osimhen waren de doelpuntenmakers voor de bezoekers. Trainer Davide Nicola, die afgelopen week zichzelf opvolgde bij Salernitana, bleef met lege handen achter en blijft hekkensluiter met zeven punten.