Gelijkspel voor Tielemans en co, Everton verliest bij West Ham

Gelijkspel voor Tielemans en co, Everton verliest bij West Ham

21-01-2023 18:10
1

Leicester City heeft een broodnodige zege door de vingers laten glippen in de Premier League. De Engelse kampioen van 2016 speelde gelijk tegen Brighton & Hove Albion. Everton ging opnieuw de boot in. 

Bij Leicester begonnen Timothy Castagne, Youri Tielemans en Dennis Praet in de basis. Uitgerekend Kaoru Mitoma (ex-Union), de vervanger van de aan Arsenal verkochte Leandro Trossard, krulde de bal na een klein halfuur schitterend in de bovenhoek.

Het bleek niet de start voor meer voor The Seagulls. Marc Albrighton maakte nog voor rust gelijk. Even voordien was hij de geblesseerde Praet komen vervangen. Harvey Barnes bezorgde Leicester na ruim een uur de voorsprong. Daar leek het bij te blijven, maar in de slotminuten kopte Evan Ferguson raak: 2-2. 

Brighton klimt zodoende naar plek zes en blijft meedoen om een ticket voor Europees voetbal. Leicester schiet weinig op met een punt, nadat de voorgaande vier duels werden verloren. The Foxes bezetten de veertiende plek, maar staan slechts één punt boven de degradatiestreep.

Crisis voor Everton en Lampard
Everton en Southampton blijven voorlopig de hekkensluiters. The Toffees verloren zaterdag met 2-0 bij West Ham United en pakten zodoende slechts twee punten in de laatste acht duels. Voor manager Frank Lampard nemen de zorgen steeds verder toe. Southampton dolf het onderspit tegen Aston Villa door een goal van Ollie Watkins. Het meest opmerkelijke moment was evenwel een drone die het duel op St. Mary's verstoorde. 

Everton en Southampton hebben nu elk vijftien punten. Bournemouth gaf de zege uit handen tegen Nottingham Forest (1-1) en staat achttiende met zeventien punten, net zo veel als het één plaats hoger geklasseerde Wolverhampton.