Bayat over Mazzu: “Hij ligt wakker van einde bij Union, niet bij Anderlecht”

Bayat over Mazzu: “Hij ligt wakker van einde bij Union, niet bij Anderlecht”

21-01-2023 11:46
3

Directeur Mehdi Bayat van Charleroi vertelt over de laatste ontwikkelingen bij de club. In een interview met DH Sport focust hij op de wisseling van coaches, de mercato, investeerders en footgate.

De klemtoon in het gesprek ligt toch vooral op de aanstelling van oude bekende Felice Mazzu. De T1 kwam over van RSC Anderlecht na een moeilijke periode bij paars-wit. Bayat getuigt over een sportieve opleving na de komst van Mazzu. “De komst van Felice veranderde alles op vlak van dynamiek. Felice heeft zijn touch meegenomen. Hij is als een vis in het water hier”, getuigt Bayat.

“Ik sta versteld van zijn vermogen om het beste uit zijn spelers te halen, om ze te verbeteren door ze dat vertrouwen te geven waardoor ze sommige wedstrijden kunnen omdraaien."

Of hij veranderd is sinds zijn vertrek naar Genk in 2019? "Een beetje. Logisch dat hij volwassener is geworden. Hij moest naar Genk om iets anders te proeven. Toen had hij een uitzonderlijke ervaring bij de Union”, overloopt Bayat. “Ik dat hij meer lijdt onder de manier waarop het verhaal bij Union is geëindigd dan onder wat er bij Anderlecht is gebeurd. Het blijft een aantrekkelijke club vanwege zijn geschiedenis, maar je ziet dat het er momenteel erg ingewikkeld is…”