Gonzalez (OHL) is met knappe statistiek gevaarlijker dan Onuachu en Frey

Gonzalez (OHL) is met knappe statistiek gevaarlijker dan Onuachu en Frey

21-01-2023 11:14 Laatste update: 11:09
2

De Jupiler Pro League heeft een aantal koelbloedige spelers rondlopen. Denk maar aan Paul Onuachu en Michael Frey. Toch loopt er nog een speler rond die nog gevaarlijker is dan het eerder benoemde duo. Mario Gonzalez, de spits van Leuven, heeft sinds het begin van het seizoen waanzinnige statistieken.

De Leuvense spits werd deze zomer uitgeleend door Braga, waarmee hij vorig seizoen in de Europa League speelde. Momenteel is hij een van de attracties in onze competitie. Het duurde trouwens niet lang voordat Mario Gonzalez liet zien wat hij kon, want hij scoorde zijn eerste doelpunt voor OHL in zijn eerste wedstrijd in België. 

Ondertussen heeft de spits al vijftien treffers op zijn naam staan in zo’n zeventien wedstrijden. Gonzalez is goed voor 37% van de doelpunten van zijn ploeg. Op die manier beleeft hij duidelijk het beste seizoen uit zijn carrière. Momenteel staat hij mooi tweede in de topschutterstand van de Pro League net achter Paul Onuachu. En het wordt nog beter... Gonzalez is volgens de statistieken de gevaarlijkste speler in onze competitie: zijn dertien doelpunten in de Pro League kwamen voort uit 26 schoten. Een omzetting van 50%. Onuachu heeft een omzetting van 39% en Frey heeft er een van 37%.