Oud-spelers Anderlecht zijn het eens: “Moeten geen schrik hebben van degradatie

Oud-spelers Anderlecht zijn het eens: “Moeten geen schrik hebben van degradatie"

21-01-2023 10:57
23

RSC Anderlecht beleeft een moeilijke periode. Fans en oud-spelers moeten de miserie met lede ogen aanzien. La Dernière Heure zoekt een aantal legendes van de club op om enkele vragen op af te vuren. 

Een vraag die de afgelopen weken steeds prominenter aanwezig is: Zou het echt kunnen dat Anderlecht naar D2 zakt? Volgens de voormalige spelers is dit unaniem onmogelijk. Momenteel staat paars-wit twaalfde met vijf punten voorsprong op de degradatiekandidaten. "Nee, dat is onmogelijk, laten we niet overdrijven”, klinkt het bij Paul Van Himst. “Er is genoeg kwaliteit in deze groep. En de ploegen onderaan de tafel gaan ook niet al hun wedstrijden winnen."

Ook Walter Baseggio sluit zich aan bij dit antwoord. “Het is wel echt gek dat we er überhaupt over moeten nadenken”, merkt Baseggio op.

Olivier Deschacht gelooft dat de wedstrijden tegen KV Oostende en Seraing cruciaal zullen zijn. “Als ze de komende weken tegen Seraing en Oostende spelen, kunnen ze hun voorsprong uitbreiden. Maar ze moeten echt die wedstrijden met zes punten winnen. Anders blijven ze in deze ongemakkelijke positie."

Silvio Proto kreeg ook dezelfde vraag op zijn bord. De voormalige keeper zit niet meteen in met een mogelijke degradatie, hij heeft vooral schrik voor de algemene tendens. "Ze krijgen waarschijnlijk geen Europees ticket”, vreest Proto. “Als je deze argumenten niet aan de onderhandelingstafel hebt, is het niet gemakkelijk om potentiële versterkingen te overtuigen om te tekenen."