Club NXT overtuigt en boekt knappe zege tegen Lommel

20-01-2023 21:50
10

De jonkies van Club Brugge hebben vrijdag een knappe zege geboekt in eigen huis. Tegen de nummer vier Lommel wist het te imponeren en haalde Club NXT het met 2-1.

De thuisploeg Club NXT begon sterk aan de partij en eiste al snel het balbezit op. Dat zorgde ook voor enkele kleine kansjes voor de Bruggelingen, zonder echt voor groot gevaar te kunnen zorgen. De grootste kans was voor Lommel, dat via Martinez ei zo na wist te scoren. Jorne Spileers voorkwam echter het tegendoelpunt.

We kregen een gezapige eerste helft, met twee ploegen die behoudend voetbalden en toch vooral dachten aan het vermijden van een tegendoelpunt. Tien minuten voor het einde van de eerste helft stond het nog 0-0, waardoor kapitein Ibe Hautekiet besloot om het heft in eigen handen te nemen.

De centrale verdediger, die op de linksachter werd geposteerd, begon aan een slalom en kreeg de bal met een gelukje in de zestien. Hij twijfelde niet en bracht NXT voor rust op een 1-0 voorsprong. NXT had de smaak te pakken en dolde met de tegenstander. Het kreeg nog enkele goede kansen op een dubbele voorsprong, maar wist niet te scoren.

Na de rust nam Club NXT de voet wat van het gaspedaal en probeerde Lommel de druk op te voeren. De kansen bleven echter voor de thuisploeg, dat onder andere via Cisse Sandra dicht bij een tweede treffer kwam.

Uiteindelijk werd Club NXT toch beloond en was het dan toch Sandra die zijn verdiende treffer wist te maken. 2-0 voor de jonge Bruggelingen, die zo op weg waren naar een knappe overwinning tegen Lommel.

De bezoekers moesten uit hun schulp komen en zochten vol naar die aansluitingstreffer. Die vond het ook. Met een schitterende vrije trap maakte Anelo er twintig minuten voor tijd 2-1 van. Dat was niet genoeg voor Lommel, dat naar meer zocht en vol in de aanval ging.

De bezoekers namen de wedstrijd volledig over en waren stilaan de betere ploeg op het veld. Het wist dat echter niet om te zetten in een tweede doelpunt tegen een Club NXT dat goed stond te verdedigen. Het bleef 2-1.