'AS Roma zet deur open voor vertrek Zaniolo: Tottenham meldt zich'

'AS Roma zet deur open voor vertrek Zaniolo: Tottenham meldt zich'

20-01-2023 22:40

Nicoló Zaniolo vertrekt deze maand mogelijk nog bij AS Roma. De 23-jarige aanvallende middenvelder ontbreekt in de wedstrijdselectie van I Giallorossi voor het Serie A-duel met Spezia. Tottenham Hotspur maakt werk van zijn komst.

De Italiaanse tak van Sky Sport meldt dat Zaniolo door de transferperikelen ontbreekt dit weekeinde. AS Roma staat open voor een vertrek van de elfvoudig Italiaans international, maar wil enkel meewerken aan een verkoop of een huurdeal met verplichte koop in de zomer. De Romeinen willen zo'n veertig miljoen euro ontvangen, meldt Fabrizio Romano. 

Tottenham zette aanvankelijk in op een huurdeal, maar sprak al wel met de zaakwaarnemers van Zaniolo. De Premier League-topclub zal wel vaart moeten maken, want de oud-speler van Internazionale staat in de belangstelling van meerdere clubs.

Zaniolo scoorde dit seizoen pas twee keer en gaf drie assists in zeventien officiële duels. Hij ligt nog tot medio 2024 vast in Stadio Olimpico, waar hij samenspeelt met Georginio Wijnaldum en Rick Karsdorp.