'Veiligheidsdiensten op hun hoede, Vandenhaute niet mee met Anderlecht naar Luik'

'Veiligheidsdiensten op hun hoede, Vandenhaute niet mee met Anderlecht naar Luik'

20-01-2023 19:16
11

In de strijd tegen degradatie speelt RSC Anderlecht zondag een cruciaal duel op bezoek bij RFC Seraing. In Luik zullen we hoogstwaarschijnlijk geen Wouter Vandenhaute te zien krijgen. De niet-uitvoerende voorzitter kreeg de raad om niet af te zakken.

De veiligheidsdiensten verwachten zondag een woelige namiddag, met mogelijk flink wat protest van de bezoekende Anderlecht-fans. Voorzitter Vandenhaute kreeg dan ook de raad om uit veiligheid voor zichzelf niet af te zakken naar Seraing, meldt men bij Het Nieuwsblad.

In tegenstelling tot de afgelopen twee wedstrijden mag Anderlecht toch weer bezoekende fans meenemen en belooft het dus een hete partij te gaan worden. Mauves Army, een supportersgroep van Anderlecht, is alvast van plan om het twintigjarige bestaan te vieren met enkele tifo's. Ook protesten tegen Vandenhaute zijn niet uitgesloten.

Voor Anderlecht wordt het belangrijk om de partij tegen Seraing ook winnend af te sluiten. De Brusselaars staan momenteel op een twaalfde plek en heeft een voorsprong van slechts vijf punten op SV Zulte Waregem, dat zestiende staat. Rode lantaarn Seraing heeft een achterstand van negen punten op Anderlecht.