VP 11: Antwerp-speler grijpt zijn kans, Raman scoort maar verliest

VP 11: Antwerp-speler grijpt zijn kans, Raman scoort maar verliest

20-01-2023 18:15

De Jupiler Pro League gaat aan een moordend tempo verder. Op Speeldag 21 kropen Club Brugge en Anderlecht niet uit het slop, maar KRC Genk stoomde wél door.

Majecki houdt Union tegen
Union kon geen driepunter pakken op Cercle BruggeRadosław Majecki had daar een belangrijk aandeel in met verschillende reddingen.

Munoz met een kunststukje
Standard kende weinig problemen met KV Mechelen. Kostas Laifis gaf geen grimp en scoorde ook nog de eerste treffer. Bij Sporting Charleroi hield jeugdproduct Mehdi Boukamir de nul, zij het dan in een draak van een wedstrijd. 

Op de rechterkant kunnen we niet rond Daniel Munoz, die nu ook al begint te scoren met een omhaal. De linkerkant is voor Maxim De Cuyper, al moest hij uiteindelijk wel de duimen leggen voor KRC Genk.

Ouattara laat zich zien
Bij KRC Genk stond Aziz Ouattara verrassend in de basis. Hij bedankte coach Wouter Vrancken met de 0-1 tegen Westerlo.

Voor de aanvallende impulsen zorgt Philip Zinckernagel, één van de belangrijke motoren van Standard. Seraing heeft een stevige aanwinst aan Vagner Dias, die kon scoren op penalty én vrijschop.

Raman scoort maar verliest
Zulte Waregem kon winnen op Anderlecht met een belangrijke goal van Alieu Fadera. Hij snoepte de bal af van Murillo en haalde de trekker over. Arbnor Muja profiteert bij Antwerp van de blessuregolf om zich te tonen. Tegen KV Oostende lukte dat aardig met zijn eerste competitiegoal. 

Bij Anderlecht liet Benito Raman zich zien met twee doelpunten, al leverde dat geen punten op.