'Silva-hunter PSV niet op pole position voor aanvaller Danjuma'

'Silva-hunter PSV niet op pole position voor aanvaller Danjuma'

20-01-2023 09:30
2

Het lijkt erop dat niet Ajax en PSV, maar Everton momenteel op pole position ligt in de strijd om Arnaut Danjuma. Dat meldt Fabrizio Romano. PSV is ook in de race voor Anderlecht-spits Fabio Silva.

Danjuma is bij Villarreal op de bank beland na een blessure en daardoor mag hij in ieder geval op huurbasis vertrekken deze winter. Dat heeft de interesse van veel clubs gewekt: uit de Premier League tonen Everton, Bournemouth en Nottingham Forest interesse, terwijl ook Ajax en PSV worden gelinkt aan de Oranje-international. Romano stelt dat de komende uren 'cruciaal' zijn voor de toekomst van Danjuma.

Het lijkt er nu dus op dat Everton de beste papieren heeft voor de transfer. The Toffees werken samen met Villarreal hard aan een transfer. Everton heeft zelfs de medische keuring van Danjuma al gepland. Danjuma schijnt zelf echter het liefst de stap naar Ajax te maken, als hij die kans krijgt. Het is niet duidelijk hoe concreet de Amsterdammers op dit moment precies zijn.

In Spanje heeft Danjuma nog een contract tot medio 2026. Villarreal betaalde anderhalf jaar geleden nog ruim 23 miljoen euro voor de komst van de aanvaller. Na een vliegende start in La Liga werd de Nederlander zelfs even gelinkt aan clubs als Liverpool. 

PSV is druk in de weer op de transfermarkt en kijkt ook in de Jupiler Pro League. Na het vertrek van Noni Madueke en Cody Gakpo zijn de Eindhovenaren op zoek naar versterkingen in de voorhoede. RSC Anderlecht-spits Fabio Silva lijkt op weg te zijn naar PSV. De Eindhovenaren werken hard om de deal met Silva komende dagen in orde te maken.