'Anderlecht is dicht bij versterking met nieuwe spits Henry'

'Anderlecht is dicht bij versterking met nieuwe spits Henry'

20-01-2023 08:48
58

RSC Anderlecht is dicht bij het aantrekken van spits Thomas Henry. In de zoektocht naar een vervanger voor Fabio Silvia, die op weg is naar PSV, is Anderlecht terecht gekomen bij 28-jarige spits van Hellas Verona. Dat schrijft Het Nieuwsblad

Henry is geen onbekende voor de Jupiler Pro League. De aanvaller speelde eerder van 2019 tot en met 2021 bij OH Leuven. De Fransman maakte toen eerst een tussenstop bij Venezia FC voor 5,5 miljoen euro, voordat Henry naar Hellas Verona vertrok. Daar vecht de aanvaller tegen degradatie uit de Serie A, waarin de Fransman dit seizoen twee maal scoorde.

Het nog onduidelijk of de transfer naar Anderlecht een aankoop of huur omvat. Anderlecht lijkt Club Brugge en KV Mechelen in ieder geval te snel af te zijn. Henry heeft nog wel een contract tot 2026 bij de Italiaanse club.

Paars-Wit bevindt zich momenteel op de 12e plaats in de Jupiler Pro League. Anderlecht liet afgelopen woensdag alle punten liggen bij Zulte Waregem door met 2-3 te verliezen. RFC Seraing wacht aankomende zondag voor de ploeg van Brian Riemer.