Man City heeft De Bruyne niet nodig om knotsgekke comeback te verwezenlijken

19-01-2023 22:55
13

Manchester City heeft zich donderdagavond knap hersteld van de nederlaag tegen Manchester United van vorig weekend. Thuis leek het tegen Tottenham Hotspur weer mis te gaan, maar een effectief eerste kwartier na rust loste alles op: 4-2. Kevin De Bruyne bleef de hele wedstrijd op de bank.

Het eerste half uur leverde amper spektakel op. De grootste kans was voor Harry Kane, maar een doelpunt kon dankzij Nathan Aké worden voorkomen. Kort daarna redde Ederson op een inzet van Heung-Min Son en moest Hugo Lloris reddend optreden bij een schot van de jonge Rico Lewis.

In een tijdsbestek van drie minuten wist Manchester City de wedstrijd open te breken nadat Ederson in de fout ging en Dejan Kulusevski dat afstrafte. En nog voor rust werd het 0-2. Kane dacht te scoren, miste, maar de inzet van Emerson Royal belandde wel binnen.

Manchester City zat flink in de penarie, maar kantelde de wedstrijd al snel. De aansluitingstreffer na 51 minuten was van Julian Álvarez, waarna Haaland de 2-2 binnenkopte. Het waren de treffers die Manchester City nodig had en vleugels geven, want nog geen tien minuten later maakte Riyad Mahrez wellicht het mooiste doelpunt van de wedstrijd.

Met wat offensieve wissels probeerde Tottenham-manager Antonio Conte er in ieder geval nog een punt uit te slepen, maar toen Mahrez vlak voor tijd zijn tweede maakte, wist ook hij genoeg.