Sylla weer in beeld? Ajax-target is duidelijk over transfer: 'Ik wil hier blijven'

Sylla weer in beeld? Ajax-target is duidelijk over transfer: 'Ik wil hier blijven'

19-01-2023 23:45
2

Leonardo Balerdi vertrekt definitief niet bij Marseille. Dat laat de Argentijnse verdediger weten voor de bekerwedstrijd van zijn club Olympique Marseille tegen Stade Rennes. Balerdi heeft wel contact gehad met Ajax, maar uiteindelijk vriendelijk bedankt. Ook Abakar Sylla wordt genoemd bij Ajax.

"Ik heb inderdaad wel contact gehad met Ajax", vertelt Balerdi op de persconferentie van Olympique Marseille. "Ik bedank Ajax dan ook voor het aanbod, maar ik wil heel graag hier blijven. Ajax is een echte topclub, maar Olympique Marseille is dat ook. Het zou respectloos zijn tegenover mijn teamgenoten om de club deze winter nog te verlaten."

Inmiddels is Balerdi een belangrijke schakel geworden in de defensie van Olympique Marseille. In de driemansdefensie van de Franse ploeg speelt de Argentijn steevast aan de linkerkant en doet hij dat ook goed. Het bod van Ajax op de verdediger zou tussen de vijftien en twintig miljoen euro hebben gelegen. Wat zijn ploeg Olympique Marseille dacht van het aanbod is nog onbekend, aangezien Balerdi zelf de transfer al had afgeblazen.

Het is nu nog maar de vraag of de interesse van Ajax in Sylla weer aangewakkerd zal worden. De Nederlandse topclub is op zoek naar een centrale verdediger.