Messi en Cristiano Ronaldo schitteren in spektakelstuk in Saudi-Arabië

19-01-2023 21:12

Cristiano Ronaldo en Lionel Messi hebben een ware voetbalshow op de mat gelegd in het King Fahd International Stadium in Riyad. Het werd uiteindelijk 4-5 voor Paris Saint-Germain tegen de Saudi All-Stars. Messi maakte het openingsdoelpunt en Ronaldo scoorde twee keer.

Tijdens het duel voor de fans in Saudi-Arabië stonden alle supersterren als verwacht in de basiself. PSG startte met onder andere Messi, Neymar, Kylian Mbappé en Sergio Ramos. Bij de tegenstander waren Moussa Marega en Luiz Gustavo de bekendste namen naast Ronaldo zelf.

Het spektakel tussen beide ploegen kwam na drie minuten spelen al helemaal los. Messi kon doorlopen op doelman Mohammed Al Owais en maakte met een slim wippertje het openingsdoelpunt van de wedstrijd. Die voorsprong bleef een half uur staan, maar in minuut 34 kregen de Saudi All-Stars een strafschop. Wie anders dan Ronaldo ging achter de bal staan en schoot op vernietigende wijze de gelijkmaker binnen. Daarna kreeg ook PSG nog een strafschop, maar dat cadeautje schoot Neymar tegen de keeper aan.

Vijf minuten later leek het voor Ronaldo en zijn ploeggenoten makkelijker te worden, omdat Juan Bernat tegen een rode kaart aanliep. Niets bleek echter minder waar, want vier minuten na die rode kaart kwam PSG via Marquinhos op voorsprong. Uiteindelijk werd het toch de eerste helft van de Portugese superster Ronaldo. Hij zette voor rust nog één keer aan, maakte weer een goal en zorgde voor een 2-2 ruststand.

Na rust bleef de voetbalshow onverminderd doorgaan. Acht minuten na de onderbreking mocht Mbappé even schitteren. De Fransman bezorgde de bal met een geweldige actie bij Sergio Ramos, die alleen maar hoefde in te tikken om de 2-3 te maken. De gekte in Riyad stopte daarbij niet, want drie minuten later was het aan de andere kant weer raak. Jang Hyun-Soo bracht de Saudi All-Stars weer langszij.

Uiteindelijk werden de oudere sterren naar de kant gehaald en was het toch PSG dat boven kwam drijven. Mbappé legde in minuut 60 vanaf de strafschopstip aan voor de 3-4 en in minuut 78 was er ook nog zendtijd voor Hugo Ekitike. De invaller bepaalde de stand in het knotsgekke duel op 3-5. Het slotakkoord was voor Anderson Talisca, hij bepaalde de eindstand op 4-5.