Lingard doet boekje open over alcoholprobleem en depressies: 'Voelde me zo rot'

Lingard doet boekje open over alcoholprobleem en depressies: 'Voelde me zo rot'

19-01-2023 20:03

Jesse Lingard liep de laatste jaren met depressies en problemen met alcohol. Dat meldt de Nottingham Forest-speler in de podcast The Diary of a CEO. In 2019 begonnen de problemen toen zijn moeder werd opgenomen in het ziekenhuis.

"Ik had iets nodig om de pijn mee te verdrijven, maar dit maakte het tien keer zo erg", vertelt Lingard over de periode toen hij begon met drinken. "Ik begon 's avonds te drinken, ik nam slaapmutsjes. Nu vraag ik me af waarom ik dat deed. Het had invloed op zijn spel en dat leverde me weer kritiek op. Je krijgt zoveel over je heen, en ik voelde me al rot genoeg."

Lingard kreeg de meeste problemen rond 2020. Er zat niets anders op dan zijn verslaving en depressieve gevoelens op te biechten. De middenvelder had toen veel aan zijn trainer bij Manchester United, Ole Gunnar Solskjaer. "Ik dacht dat ik er wel mee om kon gaan maar toen stapte ik naar Ole en vertelde ik hem wat er gebeurde. Gewoon dat Ole vroeg hoe het mijn moeder ging, die conversaties alleen al, dat hielp me toen enorm."