'Marseille onderhandelt al weken met Trossard, maar Arsenal is kapitaalkrachtiger'

'Marseille onderhandelt al weken met Trossard, maar Arsenal is kapitaalkrachtiger'

19-01-2023 16:41

Leandro Trossard lijkt op weg naar Arsenal FC. Sinds zijn openlijke vete met trainer Roberto De Zerbi staat een vertrek bij Brighton & Hove Albion in de sterren geschreven. Ook Olympique Marseille dacht haar kans te wagen, maar de Zuid-Fransen keren van een kale reis terug.

Volgens L'Equipe heeft Marseille wel degelijk goede hoop gekoesterd om Trossard in te lijven. Naar verluidt is de clubleiding 'al weken' in onderhandeling met de entourage van de Rode Duivel, die elke deur zo lang mogelijk open houdt. L'OM kan best wat vers en creatief bloed gebruiken in de voorhoede, vooral nadat Amine Harit uitviel met een zware blessure.

Trossard past perfect in dat plaatje. In de voetbalwereld geldt echter de wet van de kapitaalkrachtigste. Dat is Arsenal, merkt L'Equipe op. Nu The Gunners een versnelling hoger geschakeld zijn in de strijd om Trossard, moet Marseille afhaken. Brighton zou zo'n 20 tot 25 miljoen euro vragen voor haar uitblinker uit de heenronde. Dat bedrag gaat het Marseillaise petje te boven; in de kuststad koestert men dan ook weinig tot geen hoop meer.