OFFICIEEL: Eupen stuurt zomeraanwinst Kral al (tijdelijk) terug naar thuisland

OFFICIEEL: Eupen stuurt zomeraanwinst Kral al (tijdelijk) terug naar thuisland

19-01-2023 16:26

KAS Eupen heeft een oplossing gevonden voor Jan Kral. De Tsjechische verdediger stapte pas afgelopen zomer over naar de Kehrweg, maar kon in zijn eerste half jaar nauwelijks potten breken. Een uitleenbeurt aan FK Jablonec brengt hopelijk soelaas.

Eupen laat op haar website weten dat het tijdelijk afscheid heeft genomen van Kral. De 23-jarige zomertransfer presteerde tot op heden in de marge in de Oostkantons. Slechts zeven keer mocht hij meedoen in de Jupiler Pro League, waarvan dan nog twee maal als invaller. Die inbreng heeft het Eupense bestuur ertoe aangezet om een (tijdelijke?) oplossing te zoeken. 

Die hebben De Panda's nu ook gevonden, meer bepaald bij Jablonec. In zijn vaderland zal Kral eveneens moeten knokken tegen de degradatie. Jablonec staat immers pas veertiende in de Tsjechische 1. Liga. Eerder kwam Kral er al uit voor Mlada Boleslava en Hradec Králové. Over een mogelijke aankoopoptie rept Eupen met geen woord in haar mededeling. Aan de Kehrweg ligt de mandekker nog tot medio 2025 onder contract.