OFFICIEEL: Tot vorige zomer nog futsal-speler, nu tekent El Hari bij Westerlo

OFFICIEEL: Tot vorige zomer nog futsal-speler, nu tekent El Hari bij Westerlo

19-01-2023 16:11

KVC Westerlo heeft de beloftevolle Ilias El Hari gelukkig gemaakt met zijn eerste profcontract. Op zich is dat geen al te opzienbarend nieuws, ware het niet dat onze achttienjarige landgenoot tot vorige zomer nog actief was als ... futsal-speler!

De nog prille loopbaan van El Hari heeft best een bijzondere wending genomen. Als jonge tiener was hij ervan overtuigd dat zijn toekomst in het futsal lag. Zo kwam hij geregeld uit voor de nationale jeugdselectie in die tak van de voetbalsport. Afgelopen zomer kwam El Hari in Moldavië tijdens een EK-duel zelfs nog uit voor de nationale U19 in het futsal. Een half jaar later ziet zijn situatie er helemaal anders uit.

Westerlo laat via haar officiële kanalen weten dat El Hari nu een professionele verbintenis ondertekend heeft. Supporters moeten hem wel nog niet meteen in het eerste elftal verwachten. Westerlo benadrukt namelijk uitdrukkelijk dat het voor de geleidelijke aanpak gaat. Vanaf nu zal El Hari drie tot vier keer per week meetrainen met de A-ploeg. Op de overige dagen sluit hij aan bij de beloften.

Tijdens de WK-onderbreking stak de technisch vaardige speler zijn neus voor het eerst aan het venster bij Westerlo. Ook bij de heropstart van de competitie trainde El Hari al geregeld mee met de grote jongens.