Ekkelenkamp verklaart dipje bij Antwerp: Voelde het na verloop van tijd

Ekkelenkamp verklaart dipje bij Antwerp: "Voelde het na verloop van tijd"

19-01-2023 15:01
2

Jurgen Ekkelenkamp kende voorlopig een seizoen met ups en downs bij Royal Antwerp FC, maar lijkt nu helemaal zeker van een basisplek bij The Great Old. Die plek had hij eerder verloren, maar daar is volgens Ekkelenkamp een goede reden voor.

De 22-jarige middenvelder leek aanvankelijk nog op weg naar Club Brugge, maar koos deze zomer toch voor Antwerp. Daar begon hij goed, maar deemsterde hij ook wat weg. "Ik heb wat last gehad van pijntjes, kleine blessures", legt Ekkelenkamp uit in Het Laatste Nieuws.

Bij Antwerp leerde Ekkelenkamp ook kennismaken met een bijzonder druk programma. "Weet je wat het is? Dit is eigenlijk nog maar het eerste seizoen waarin ik alles speel. Mijn lichaam moest daar aan wennen", legt hij uit.

"Bovendien ben ik hier in de zomer pas laat toegekomen. Ik trainde daarvoor bij Hertha wel mee, maar ik speelde bijvoorbeeld maar één oefenmatch. Ik miste een zekere basis en dat voelde ik na verloop van tijd", aldus Ekkelenkamp.

Inmiddels lijkt de Nederlander zich wel helemaal in de basis van Antwerp gewerkt te hebben. Hij speelde tot dusver 21 partijen voor The Great Old, waarin hij goed was voor één doelpunt en zes assists.