Deschacht over transfers Anderlecht: “Was Vormer geen speler voor Anderlecht?”

Deschacht over transfers Anderlecht: “Was Vormer geen speler voor Anderlecht?”

19-01-2023 10:15
47

RSC Anderlecht beleefde opnieuw een pijnlijke avond op woensdag. Paars-wit gaf de wedstrijd uit handen tegen Zulte Waregem en duwt zichzelf op die manier nog wat dieper in de put. Dat ziet ook Olivier Deschacht

De voormalige verdediger van Anderlecht gaat in gesprek met Sporza. Hij gelooft dat er nu tijd noch plaats is voor negativiteit. "Iedereen moet vooral positief blijven",klinkt het bij Deschacht. "De fans moeten stoppen met de spelers op te zoeken, meteen aan de poorten van Neerpede te staan en het bestuur te viseren."

De voormalige verdediger merkt ook op dat er transfers nodig zullen zijn om het tij te keren. "Ik denk dat we de nieuwe mensen, CEO Fredberg en trainer Riemer, nog wat meer tijd moeten geven. We zijn maar een week verder”, aldus Deschacht. "Ze hebben nog twee weken om transfers te doen. Anderlecht moet twee of drie echte versterkingen halen." 

Woensdagavond viel één transfer alvast op bij Deschacht. "Misschien spelers met leeftijd en ervaring. Als ik Vormer zag bij Zulte Waregem, dan stel ik me de vraag of hij geen speler voor Anderlecht was geweest", vraagt Deschacht zich af. "Ik weet wel dat die transfer gevoelig zou liggen gezien zijn verleden, maar het is wel het soort speler dat de club nodig heeft. Spelers die weten wat het is om te winnen en andere wakker te schudden."