Mazzu over Charleroi: “Ik nam geen break van voetbal omdat het Charleroi was”

Mazzu over Charleroi: “Ik nam geen break van voetbal omdat het Charleroi was”

19-01-2023 10:01
1

Felice Mazzu belandde na een succesverhaal bij Union Saint-Gilloise in een nachtmerrie bij RSC Anderlecht om vervolgens terug thuis te komen bij Charleroi. De T1 van de Zebra’s is alvast erg tevreden om terug in vertrouwde omgeving te kunnen werken. 

Mazzu gaat in gesprek met Het Laatste Nieuws over het afgelopen jaar. Hij focust even op de laatste passage van dat goed gevulde kalenderjaar. Een jaar geleden werd hij uitgeroepen tot coach van het jaar op het gala van de Gouden Schoen. 

“Sindsdien is er veel gebeurd, hé”, klinkt het bij Mazzu. “Daaraan zie je hoe snel het kan gaan in het leven. Ik won die trofee, met Union deden we mee voor de titel, ik vertrok in de zomer naar Anderlecht en nu zit ik weer in Charleroi. Ik zit weer boordevol positieve energie.”

Na Mazzu’s ontslag bij Racing Genk in 2019 nam de trainer een korte break van het voetbal. Bij zijn ontslag bij Anderlecht leek dat niet aan de orde te zijn. De coach begon meteen terug en trok naar Charleroi. “Ik nam geen break omdat het Charleroi is”, klinkt het bij Mazzu. “Iedereen weet dat dit mijn club is. Het is de enige aanbieding die ik zou aanvaard hebben.”