Mazzu over ontslag: Anderlecht had me meer tijd en krediet moeten geven

Mazzu over ontslag: "Anderlecht had me meer tijd en krediet moeten geven"

19-01-2023 09:33 Laatste update: 09:56
29

Felice Mazzu kent een hobbelig parcours afgelopen twaalf maanden. De coach van Charleroi is nog zeker tot woensdag coach van het jaar en blikt in Het Laatste Nieuws terug op zijn professionele jaar. 

Bij RSC Anderlecht liep het niet meteen erg vlot voor de coach van Charleroi. Maar ook na het vertrek van Mazzu bleef Anderlecht worstelen met haar vorm. Zijn ontslag bij paars-wit zag de coach alvast niet meteen aankomen. “Omdat er geen enkel signaal was dat het bestuur die beslissing zou nemen”, getuigt Mazzu. “Als je een trainer haalt bij Union waar alles goed en vlot loopt en die eigenlijk niet wil vertrekken... Dan moet je hem in mijn ogen meer tijd en krediet geven”, aldus de coach van Charleroi. 

Mazzu gelooft dat hij mits meer tijd toch misschien het tij had kunnen keren. Die ambitie had Mazzu althans wel. Hij verschoot dan ook dat de beslissing er zo rap viel. “Als de middelen niet meer dezelfde zijn als een paar jaar geleden, moeten ook de communicatie en de doelstellingen bijgeschaafd worden.”