Moris na gelijkspel tegen Cercle: “Je hebt twee teams nodig voor een match”

Moris na gelijkspel tegen Cercle: “Je hebt twee teams nodig voor een match”

19-01-2023 09:01
13

Cercle Brugge bewees woensdag nog maar eens dat ze sterk zijn in eigen huis. De tweede in de stand, Union Saint-Gilloise, beet haar tanden stuk op de Brugse club. Doelman Anthony Moris ging in gesprek na afloop van de wedstrijd. 

Anthony Moris, de doelman van Union, zag het gelijkspel van zijn ploeg liever positief. “Als er wedstrijden zijn die je niet kunt winnen, moet je ervoor zorgen dat je ze niet verliest," klonk het bij de keeper na afloop van het duel. “Ik herinner me de reactie van het team na de goal van Cercle, veel teams zouden het hebben opgegeven. Met die veerkracht en zelfopoffering hebben we een verdiend punt binnengehaald.”

De mannen van Karel Geraerts hadden het knap lastig met Cercle. De thuisploeg bracht weinig gevaar maar gaf ook erg weinig weg. “Je hebt twee teams nodig voor een goede wedstrijd", ging Anthony Moris verder. “Er was maar één team dat wilde voetballen door van achteren op te bouwen. De andere gaf er de voorkeur aan de bal naar voren te gooien en te zien wat er gebeurt. Ze spelen man tegen man en zeer ruw, maar wel op een goede manier. Cercle speelde gewoon met hun waarden van kick en rush voetbal"