Siquet weigerde aanbieding van Anderlecht: Eens een Rouche, altijd een Rouche

Siquet weigerde aanbieding van Anderlecht: "Eens een Rouche, altijd een Rouche"

19 januari - 08:16 Laatste update: 08:21
7

Hugo Siquet vierde afgelopen woensdag zijn comeback in België met een 1-1 gelijkspel tegen Union. De flankverdediger debuteerde bij Cercle Brugge, maar kon ook bij andere Belgische clubs tekenen: RSC Anderlecht en STVV.

In een gesprek met Het Nieuwsblad onthult Siquet dat er flink wat interesse was voor hem. Vanuit het binnen- en buitenland. "Ik had mogelijkheden in Nederland en zelfs Spanje en ook Anderlecht en Sint-Truiden hadden interesse, maar ik was het meest onder de indruk van het project van Cercle", aldus de verdediger.

Vooral de interesse van Anderlecht is opvallend. Het jeugdproduct van Standard wist echter al snel dat tekenen voor Anderlecht geen goede beslissing zou zijn. "Ik ben een echte Standard-man en eens Rouche, altijd Rouche. Dan is spelen voor Anderlecht absoluut geen optie en zelfs uit den boze. Neen, dan liever Cercle. Ze konden mij overtuigen om hier voor 18 maanden te tekenen", klinkt het.

Bij Cercle Brugge hoopt Siquet nu het spelplezier opnieuw te kunnen vinden. Dat was hij wat verloren bij Freiburg. "In Freiburg had ik voorlopig geen toekomst meer. De mentaliteit is er anders en ze wachten langer om jongeren te brengen. Hier bij Cercle doen ze dat wel en ik was ook onder de indruk van de professionele aanpak en omkadering", besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie