Vijf voor twaalf bij RSC Anderlecht na verlies tegen Essevee: Ik ben beschaamd

Vijf voor twaalf bij RSC Anderlecht na verlies tegen Essevee: "Ik ben beschaamd"

19-01-2023 07:30
50

RSC Anderlecht blijft in een diepe crisis zitten en raakte ook afgelopen woensdag niet voorbij SV Zulte Waregem. In een leeg Lotto Park ging het met 2-3 onderuit tegen de degradatiekandidaat, tot de grote woede van coach Brian Riemer.

Na de nederlaag had Riemer amper iets goed te zeggen over de partij. "Ik ben beschaamd", klonk het bij Het Nieuwsblad. "Dit resultaat is onaanvaardbaar en ik heb medelijden met iedereen die bij Anderlecht betrokken is. De voorbije matchen had ik het gevoel dat we een paar goeie stappen vooruit hadden gezet, nu zetten we er opnieuw twee achteruit", geeft hij aan.

De Deense coach begrijpt ook niet hoe Essevee de drie punten kon pakken in het Lotto Park. "Als je onze wedstrijd tegen Zulte Waregem bekijkt: de prestatie en de inzet waren oké, maar de simpele analyse is dat individuele fouten ons nekken. Als je in het voetbal wedstrijden wilt winnen, mag dat niet gebeuren", aldus Riemer.

Door het verlies kan dit Anderlecht zelfs degraderen. Het staat slechts vijf punten boven de degradatiezone. Gelooft Riemer ook in degradatie? "Ik zou neen kunnen antwoorden, maar in voetbal is alles mogelijk. Zelf geloof ik niet dat het zal gebeuren", besluit hij.