Kortrijk boekt in de degradatiestrijd belangrijke zege tegen Seraing

18-01-2023 22:51
2

In de strijd tegen de degradatie heeft KV Kortrijk woensdag drie belangrijke punten gepakt. Het versloeg thuis Seraing met 3-2. De bezoekers eindigden met tien man na rood voor Moustapha Mbow.

Bij Kortrijk mocht Avenatti terug in de basis starten. Dat bleek al snel goed uit te pakken, want na 9 minuten trof de aanvaller al raak. Het was wel een paar minuten wachten op de VAR, die uiteindelijk groen licht gaf voor het openingsdoelpunt. Doelman Martin van Seraing zag er bij de 1-0 niet goed uit.

De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Bernier ging liggen in de zestien van de tegenstander en de VAR moest weer aan het werk. Staessens moest naar de zijlijn en gaf uiteindelijk een strafschop. Vagner zette die om. Toch mocht de thuisploeg gaan rusten met een voorsprong dankzij een treffer van Messaoudi.

Ook na de rust draaide de VAR overuren. Na een tussenkomst van de man achter het schermpje kreeg Mbow rood. Op het uur hing Vagner voor de tweede keer de bordjes weer in evenwicht. Dit keer was hij trefzeker met een vrije trap. Beide punten hadden nood aan drie punten, maar het was Kortrijk dat mocht vieren. Selemani maakte de belangrijke 3-2 voor Kortrijk.

Door de zege springt Kortrijk naar de 14e plaats met 21 punten. Seraing blijft laatste met 15 punten.