Crisis in Anderlecht nog wat groter, Zulte Waregem wint in leeg Lotto Park

18-01-2023 22:38
219

Het gaat van kwaad naar erger bij RSC Anderlecht. Woensdag verloor het in een leeg Lotto Park met 2-3 van Zulte Waregem. Door de zege doet Essevee een goede zaak in de degradatiestrijd. Anderlecht komt stilaan in echte vieze papieren.

Sinds de komst van Vormer bij Zulte Waregem draait de ploeg en dat was ook woensdag het geval in Brussel. Zulte Waregem maakte het in de openingsfase knap lastig. De spelers van Anderlecht konden ook niet rekenen op hun fans, want de match moest na de onrust tegen Standard gespeeld worden achter gesloten deuren. Anderlecht deed het ook zonder Fabio Silva. De Portugees wil het zinkende schip verlaten na een aanvaring met Riemer.

Twee keer Raman in één minuut
De bluf van Zulte Waregem wierp na 11 minuten al zijn vruchten af. Debast werd slecht ingespeeld en de verdediger verloor de bal voor eigen doel. Gano profiteerde en zette Essevee op voorsprong. Na de 0-1 was er wel beterschap bij Anderlecht te merken en via Raman boog het in één minuut een achterstand om tot een 2-1 voorsprong. Eerst schoot Raman van dichtbij raak. Nadien knalde hij heerlijk binnen van buiten de zestien. Raman had binnen de zes minuten bijna een hattrick te pakken, maar Amuzu gaf zijn bal te laat af.

Ook na de rust kreeg Anderlecht kansen, maar een derde doelpunt scoren, lukte niet. Paars-wit kreeg het deksel op de neus. Ndour pakte de bal mee op de borst en zette de 2-2 op het bord. Bij Anderlecht dacht men aan hands, maar de VAR greep niet in. Bij Anderlecht mocht daarna Dreyer debuteren. Het was uiteindelijk Zulte Waregem dat met de drie punten ging lopen. Murillo verloor de bal aan Fadera, die de fout genadeloos afstrafte.

Anderlecht ging daarna nog op zoek naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet. Zo wordt de crisis in Brussel nog wat groter. Anderlecht moet nu achterom kijken. Play-Off 2 lijkt weg. Ondanks de zege staat Zulte Waregem nog altijd op een degradatieplaats, maar het is duidelijk Essevee leeft nog.