Blind haalt uit na 'pertinente leugens': 'Schreuder negeerde me totaal'

Blind haalt uit na 'pertinente leugens': 'Schreuder negeerde me totaal'

18 januari - 21:34
3

Daley Blind heeft in een enorm interview grote onthullingen gedaan over zijn laatste weken bij Ajax. De ervaren verdediger haalt uit naar trainer Alfred Schreuder, die Blind 'negeerde' sinds een aanvaring in de kleedkamer.

Blind kondigde al vaker aan dat hij zijn kant van het verhaal over zijn Ajax-exit zou doen. Dat moment is nu daar. "Ik heb heel lang gedacht dat ik bij Ajax mijn carrière zou afsluiten", begint de linkspoot in een groot interview met het Algemeen Dagblad. "En daarna dacht ik: als ik toch eerder ga, dán komende zomer, als mijn contract afloopt. Met hopelijk nog een titel en een afscheid door de voordeur."

Dat kwam er echter niet. Blind vertrok voortijdig, onder andere door een clash met trainer Schreuder. "Wat daar gebeurde tussen de trainer en mij, dat heeft veel veroorzaakt. We speelden niet goed. Schreuder begon in de rust over dat ons druk zetten niet goed ging. Dat moest anders. What do you think?, vroeg hij aan een paar aanvallers. What do you prefer?, want Engels is de voertaal. Ik ben toen opgestaan en heb in die kleedkamer hardop gezegd: trainer, wees duidelijk en bepaal jij nou zélf hoe we het gaan uitvoeren! Er was emotie en zijn reactie was al even fel: You shut up! Shut your mouth and sit down!"


Blind in het bewuste duel met RCK, dat in 1-4 voor Ajax eindigde

Blind merkte dat hij plots de vierde linksback was van Ajax, in plaats van de eerste. Hij voelde zich ook genegeerd door Schreuder, waardoor hij een gesprek aanging. "Vooral omdat ik van Schreuder wilde weten: is het persoonlijk? Dat was de hoofdvraag die ik had. Nee, zei-ie, dat was het niet. Het was tactisch. Ik heb ook hém gevraagd: ben ik misschien te ver gegaan? Had ik dat in de rust bij RKC anders moeten doen? Dan bied ik nu mijn excuses aan en kunnen we verder. Weer: Nee, nee, niet persoonlijk. Na nóg een keer doorvragen zei hij wel dat hij vond dat-ie een statement moest maken na RKC."

Later vertelde Schreuder ook dat hij voor het huidige seizoen met Blind gesprekken had gevoerd over een mogelijke reserverol. "Een pertinente leugen", is Blind duidelijk. "In de zomer, ook op trainingskamp, gaf hij aan dat hij me zo’n belangrijke pion vond. En voor meerdere posities. Links centraal achterin, linksback en linkermiddenvelder."

Vervolgens trekt Blind een conclusie. "Laat ik duidelijk zijn, ik twijfel er niet aan dát het persoonlijk werd na RKC. Ik ben ervan overtuigd." Spelers van Ajax kregen na meerdere WK-duels appjes, behalve Blind. "Alle Ajacieden een felicitatie-appje van de trainer, behalve ik. En toen ik op 27 december afscheid kwam nemen op de Toekomst, heb ik niet alleen de spelers maar ook stafleden de hand geschud. Reiziger, Witschge, noem ze maar op. Alleen Schreuder heb ik niet gezien, terwijl hij wist dat ik er was. Het tijdstip dat ik mocht komen was namelijk met Ajax afgestemd."

Het hele interview van Blind is te lezen op de website van het AD. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie