'Deal zo goed als rond: Carrasco ziet Memphis naar Atletico trekken'

'Deal zo goed als rond: Carrasco ziet Memphis naar Atletico trekken'

18-01-2023 17:14 Laatste update: 17:33
2

Een transfer van Memphis Depay lijkt in een stroomversnelling te zijn geraakt. Kort nadat Spaanse media schreven dat hij zonder reden ontbrak op de training van FC Barcelona, meldt Fabrizio Romano dat een overstap naar Atlético Madrid op een haar na rond is. De transfer van de Nederlander heeft mogelijk ook een invloed op de toekomst van Carrasco. 

Volgens de transferexpert bevindt de deal zich in de afrondende fase. Memphis maakt definitief de overstap naar Atlético, dat drie miljoen euro aan Barcelona betaalt. De Oranje-international bereikte zelf al een volledig akkoord met Los Rojiblancos, nadat hij zijn zinnen had gezet op een transfer naar de Spaanse hoofdstad.

Memphis had weinig perspectief meer in Camp Nou. Zelfs toen Robert Lewandowski begin deze maand ontbrak in de duels met Intercity en Atlético koos Xavi voor respectievelijk Ferran Torres en Ansu Fati in de spits. De trainer gaf eerder op woensdag desondanks aan nog op de voormalig PSV'er te rekenen. "Ik wil met hem spreken zodat ik te weten kan komen of hij wil vertrekken of niet. Naar mijn weten is hij nog steeds onze speler en ben ik erg blij met zijn professionaliteit. Ik reken op hem, ook al is het natuurlijk niet makkelijk wanneer je niet alles speelt."

De transfer van Memphis heeft mogelijk een invloed op een mogelijk vertrek van Carrasco bij Atletico, al wou de Rode Duivel daar niets van horen. "Op dit moment denk ik alleen aan Atléti", klonk het in Mundo Deportivo. "Ik vind dat alle spelers honderd procent toegewijd moeten zijn om voor de doelstellingen van deze club te vechten."

Memphis ging in de zomer van 2021 aan de slag bij Barça, dat hem transfervrij oppikte bij Olympique Lyon. Zijn komst was een nadrukkelijke wens van Ronald Koeman, maar toen de Nederlandse trainer werd ontslagen nam ook de speeltijd van de aanvaller langzaam maar zeker af. Dit seizoen maakte hij pas twee keer zijn opwachting in La Liga, mede door de concurrentie van Lewandowski.