Geen twijfel over Mignolet als Gouden Schoen: Maar Union was in 2022 beste ploeg

Geen twijfel over Mignolet als Gouden Schoen: "Maar Union was in 2022 beste ploeg"

18-01-2023 15:41 Laatste update: 16:25
15

Binnen exact een week mag Simon Mignolet de Gouden Schoen in ontvangst nemen. Althans, dat is de algemene verwachting. Ook Steven Defour, Marc Degryse en Ruud Vormer zien de doelman van Club Brugge met het kleinood aan de haal gaan.

Degryse maakt nog een kleine kanttekening bij de uitreiking, aangezien Mignolet hoogstwaarschijnlijk (ook) de trofee voor Beste Doelman zal krijgen. "Als je nu punten hebt gegeven voor de beste doelman, geef je niet snel nog punten aan een keeper voor de Gouden Schoen. Maar bij Mignolet kan je gewoon niet anders", beseft Degryse in Het Laatste Nieuws.

Zowel in de Play-Offs van vorig seizoen als in de huidige Champions-League-campagne bewees Mignolet meermaals zijn grote klasse. "Hij stak er met kop en schouders bovenuit", beaamt Defour. Club Brugge zal dus de Gouden Schoen mogen vieren, hoewel Blauw-Zwart in 2022 niet het meeste indruk maakte. "Union was in 2022 gewoon de beste ploeg", stelt Degryse.

"Maar ze zijn geen kampioen geworden. Voor mij maakt dat het verschil", nuanceert Defour. "En hoe goed Union het ook doet, het is toch een beetje onder de radar gebleven." De successen van de ploeg hebben met andere woorden een invloed op de individuele prestaties. "Als Anderlecht of Club hetzelfde hadden gedaan als Union, dan zou pakweg Teuma de Gouden Schoen krijgen. Zeker weten", besluit Degryse.