Tagliafico over verhit WK-duel: 'Oranje-spelers begonnen telkens te roepen'

Tagliafico over verhit WK-duel: 'Oranje-spelers begonnen telkens te roepen'

18 januari - 23:00

Nicolás Tagliafico heeft teruggeblikt op het onvriendelijke duel met Oranje in de kwartfinale van het WK. De linksback van Argentinië kreeg het aan de stok met Denzel Dumfries en weet dat Andries Noppert een vergeefse poging deed om Lautaro Martínez af te leiden.

De Spaanse arbiter Antonio Mateu Lahoz had zijn handen vol aan het duel tussen Oranje en de latere wereldkampioen. Hij deelde liefst negentien gele kaarten uit, maar Leandro Paredes ontsnapte aan een tweede prent, nadat hij eerst Nathan Aké onderuit schoffelde en vervolgens de bal in de dug-out van het Nederlands elftal schoot. Het zorgde voor een opstootje.

"Ik weet nog dat ik Dumfries vastgreep temidden van het tumult na de actie van Paredes", vertelt Tagliafico in een interview met de Argentijnse Youtuber Luquitas Rodriguez. "In de adrenaline van het spel reageer je niet op iemand als er niets is gebeurd. Elke keer dat één van ons een trap uitdeelde, begonnen zij dingen te roepen", onthult de ex-Ajacied, die benadrukt dat de Nederlandse boodschap niet goed overkwam. "Bijna niemand verstaat Engels..."

Dat ondervond ook Noppert, die Lautaro Martínez uit zijn concentratie probeerde te halen volgens Tagliafico. "Wat kan de Nederlandse doelman tegen je zeggen? Spaans begrijpt hij nog als hij bezopen is, maar van Engels begrijpt hij niets." Op beelden was eerder al te zien dat Oranje-internationals er alles aan deden om de Inter-spits af te leiden. Dumfries kreeg na het laatste fluitsignaal een rode kaart vanwege zijn provocaties.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie