Scaloni steunt Martínez en hekelt uitspraken Van Gaal: Hij is net een kind

Scaloni steunt Martínez en hekelt uitspraken Van Gaal: "Hij is net een kind"

18 januari - 14:34
3

De Argentijnse bondscoach Lionel Scaloni wil een maand na de WK-finale nog steeds niets weten van de kritiek op zijn doelman Emiliano Martínez. De keeper kwam door verschillende vreemde acties in opspraak, maar zijn trainer blijft achter hem staan. Ook de uitspraken van Louis van Gaal over Lionel Messi schoten in het verkeerde keelgat bij Scaloni.

"Zijn persoonlijkheid heeft onze groep zo veel gegeven", vertelt Scaloni over Martínez in gesprek met de Spaanse radiozender COPE. "Hij is een ongelofelijke kerel, maar af en toe ook net een kind. Met zijn gedrag zal hij zelf ook niet altijd even blij geweest zijn, maar hij is echt een fantastische jongen. Ik ben heel erg blij met wat hij onze groep heeft gegeven."

Martínez viel op het WK op met verschillende aparte acties. Zo kwam hij meermaals erg provocerend over, maakte hij obscene gebaren met zijn award voor beste keeper van het toernooi en hield hij tijdens de huldiging in Argentinië een baby vast met het hoofd van Kylian Mbappé.

Van Gaal kan op minder sympathie rekenen van de bondscoach die in Qatar wereldkampioen werd. Volgens de Nederlandse trainer speelde Argentinië met tien man als Messi de bal niet had, maar dat is volgens Scaloni complete onzin. "Als ze de beste speler ter wereld op deze manier kapot maken, dan is dat alleen maar een schande voor hen. Wanneer ze ons aanvallen, moeten wij reageren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie