'Anderlecht dreigt Fabio Silva te verliezen, PSV onderhandelt met Wolves'

'Anderlecht dreigt Fabio Silva te verliezen, PSV onderhandelt met Wolves'

18-01-2023 08:00
45

De kans is heel groot dat Fabio Silva zijn laatste duel voor RSC Anderlecht al heeft gespeeld na een conflict met trainer Brian Riemer. PSV heeft de beste papieren om de aanvaller tijdelijk in te lijven, meldt Het Laatste Nieuws

Wolverhampton Wanderers kocht Silva medio 2020 voor veertig miljoen euro van FC Porto. De aanvaller werd afgelopen zomer in principe voor een jaar gestald bij Anderlecht, maar aan die verhuurperiode komt na een halfjaar een einde. HLN schetst dat Wolves wil meewerken aan een ontbinding van het huurcontract en Silva de tweede seizoenshelft elders wil stallen.

Silva zou op trainingen een 'ongemotiveerde indruk' maken. Naar verluidt heeft Riemer de Portugees aangesproken op diens 'belabberde prestaties', waarna het tot een woordenwisseling is gekomen. Hierop heeft Silva aangegeven nooit meer voor Anderlecht te willen spelen. Volgens de krant is PSV de grootste kanshebber om de spits het restant van het seizoen te huren.

Schadevergoeding
PSV onderhandelt momenteel met Wolverhampton en de Eindhovenaren zetten naar verluidt in op een huurperiode van anderhalf seizoen. Naast PSV hebben ook Sevilla en Real Sociedad interesse in Silva, die geen ontsnappingsclausule in zijn huurcontract bij Anderlecht heeft opgenomen. Als paars-wit zijn poot stijf houdt, blijft Silva gewoon in België. De Engelsen kunnen Anderlecht natuurlijk ook nog altijd een schadevergoeding betalen.