Liverpool krijgt lichtpuntje in donkere dagen met nipte overwinning vs Wolves

17-01-2023 23:00

Liverpool heeft dinsdagavond weer eens een overwinning weten te behalen. De club won in de derde ronde van de FA Cup met 1-0 van Wolverhampton Wanderers, waardoor Liverpool doorgaat naar de vierde ronde van het bekertoernooi. Harvey Elliott was met zijn goal de gevierde man.

Jürgen Klopp wijzigde zijn opstelling op acht plekken vergeleken met de verloren wedstrijd van zaterdag tegen Brighton and Hove Albion. Nu is dat niet heel gek te noemen, aangezien de trainer in het bekertoernooi vaak andere spelers minuten laat maken. De enige spelers die mochten blijven staan waren Ibrahima Konaté, Thiago en Cody Gakpo. De van PSV overgekomen aanvaller kreeg nog steeds de kans om minuten te maken voor zijn nieuwe club.

De beginfase viel vooral op door een vreemd incident. Na een paar minuten spelen viel het licht ineens uit in het Molineux stadium en na nog geen seconde sprongen de lampen weer aan. Ook de VAR-schermen deden het even niet, maar die werkten ook al snel weer als vanouds.

Na dertien minuten was het wel al raak voor de bezoekers uit Liverpool. De ploeg oogde scherper en speelde met meer intensiteit, wat hen ook het eerste doelpunt opleverde. Elliott mocht vanaf een goede twintig meter aanleggen en zag zijn inzet zo langs doelman José Sa dwarrelen. De negentienjarige middenvelder ging compleet uit zijn dak na het doelpunt wat telt als een lichtpuntje in moeilijke tijden voor zijn club.

Thuisploeg Wolverhampton Wanderers werd vlak voor rust en ook na de onderbreking sterker en sterker, maar de aansluitingstreffer viel niet voor de ploeg van trainer Julen Lopetegui. Zij blijven met lege handen achter en Liverpool bekert verder in de Engelse FA Cup. Gakpo werd na 66 minuten gewisseld voor Mohamed Salah.